Teambuildingsactiviteit

Grieks dansen leent zich bij uitstek voor een workshop teambuilding. Wat belangrijk is bij Griekse dans is ook essentieel voor een team. Alles draait om verbondenheid en individualiteit. In een bruisende dansgroep en in een goed functionerend team, is voor beide aspecten ruimte.


Stel dat één danser zichzelf heel belangrijk vindt en in zín eentje de show steelt, dan valt de rest van de groep in het niet en ontstaat er geen spetterende show. Maar als een dansgroep optreedt, en niemand durft zichzelf te laten zien, dan straalt de groep niets uit en flopt het optreden ook. Dezelfde wetten gelden in teams in bedrijven en organisaties.

Interactief

Manolis Iskis en Francisca van der Steen nemen de deelnemers letterlijk bij de hand om diverse Griekse dansen te laten ervaren. Op speelse wijze gaan ze in op de begrippen verbondenheid en individualiteit. Door samen te dansen wordt zichtbaar hoe een team functioneert. Is er een groot groepsgevoel, maar weinig ruimte voor eigen initiatief? Of bestaat een groep vooral uit losse individuen? Naar wens kan via dans geoefend worden met het versterken van de verbondenheid of de individualiteit.