Griek met ervaring...

Manolis groeide op in Molyvos, een pittoresk, historisch stadje op het eiland Lesvos. Als tienjarige jongen leerde hij Grieks dansen in het traditionele kafenion van zijn vader. Vanaf zijn vijftiende tot zijn twintigste reisde hij als kok op de grote vaart de hele wereld over. In zijn vrije tijd bedacht hij nieuwe danspassen en maakte choreografieën. Deed het schip een grote havenstad aan, dan danste Manolis in nachtclubs op het podium.


 Molyvos

...in het geven van Griekse dansles


Terug op Lesvos volgde Manolis een opleiding tot dansleraar in de hoofdstad Mitillini. De leraar daar zag zijn passie en talent. Twaalf jaar lang werkten ze samen en namen deel aan vele nationale en internationale dansfestivals. Ook gaf Manolis twee seizoenen lang Griekse dansles in Londen. In 1997 opende hij zijn eigen dansschool in Molyvos. Daar gaf hij les aan kinderen vanaf 4 jaar tot en met volwassenen van ver over de 60. Met zijn dansgroep trad hij op tijdens festivals en evenementen in heel Griekenland.


Sinds november 2004 woont hij in Nederland. Inmiddels heeft hij een groot aanbod van activiteiten op het gebied van de Griekse dans ontplooid.