Nederlands Blazers Ensemble

In opvolging van het succesvolle programma Zeïbekiko I dat het Nederlands Blazers Ensemble in 2004 uitvoerde, ontstond Zeïbekiko II. Samen met de Griekse componisten John Psathas, Christos Hatzis en Giorgos Koumendakis presenteert het NBE dit bijzondere programma. Zeibekiko II omspant 2500 jaar Griekse historie: van muziek uit het oude Byzantium, Taximia, traditionele volksmuziek en populaire muziek tot de nieuwste Griekse muziek.


 Manolis tijdens gastenavond NBE.


Tijdens de gastenavonden van het NBE in november 2009 en tijdens de concerten in maart 2010 danste Manolis solo tijdens de opening en het slotstuk van Zeïbekiko II. Vangelis Karipis (slagwerk), Manos Achalinotopoulus (clarino), Bart Schneemann (hobo) en de andere musici van het NBE zetten vol passie en gevoel de Griekse muziek overtuigend neer.


 Manolis met Manos Achalinotopoulus.


 Manolis met Manos, Bart Schneemann en Vangelis Karipis.


Zeïbekiko II was in maart 2010 in Groningen en Amsterdam te zien en horen. Voor meer informatie: www.nbe.nlManolis danst zeibekiko tijdens het afterconcert van de voorstelling zeibekiko II op 19 maart in Muziekgebouw a/h IJ in Amsterdam. Met Manos Achalinotopoulos op clarino en Vangelis Karipis op percussie.Manolis danst met het publiek zonaradiko tijdens het afterconcert op 19 maart.